martes, 5 de mayo de 2009

Presentació del Projecte


Com sabeu totes i tots, Maièutika va néixer amb l'objectiu de posar a l'abast nostre temes que des de la institució de la facultat -i la universitat en general- no se'ns dóna, i dur a terme xerrades per al nostre interès com a comunicadorxs i persones. Doncs bé, uns quants culs inquiets, en la mateixa línia, hem vist la necessitat de crear, a més, un cinefòrum per seguir contribuïnt al desenvolupament del pensament crític i, en definitiva, perquè la gent li doni una mica al tarro.

Ha nascut C.Crítik!

La idea de C.Crítik (cinema crític / comunicació crítica) és anar més enllà de les pel·lícules banals o sense un rerefons contundent i afrontar qüestions d'actualitat amb documentals i pel·lícules que desenvolupin un sisè sentit en el camp del pensament i el saber. Aquest projecte no vol ser un passe de cinema sinó que pretén ensenyar la realitat a la qual vivim i crear debat entorn aquesta. Despertar les ganes per voler conèixer i els ànims per fer canviar les coses. Creiem que, en la situació en què ens trobem, tant a nivell universitari com ciutadà i com a individus, no podem quedar-nos de braços creuats veient com, cada cop més, els dies es converteixen en la llei del mínim esforç i el màxim benefici.

La idea inicial és realitzar, durant aquest mes, dos cinefòrums setmanals. Passar un documental, pel·lícula, curt -i el que vingui!- i crear debat després amb tothom qui hi sigui. Tampoc ens posem l'altíssim llistó d'abraçar grans masses, i de fet no creiem que sigui necessari. El que volem és que, qui vingui, senti que encara hi ha maneres a la facultat per poder aprendre fora de les aules.

Per a cada sessió penjarem el dia/hora/lloc del cinefòrum, el documental o pel·lícula i la fitxa d'aquesta, amb enllaços, quan sigui possible, per qui no pugui venir aquell dia però li interessi la cinta. A més, intentarem crear un calendari amb les futures sessions, perquè es puguin saber amb antelació.

Esperem que us aporti quelcom més enllà que una estona de cinema, i que en disfruteu!

C.Crítik

3 comentarios:

  1. seguirem amb atenció c.crítik!

    ;)

    ResponderEliminar
  2. En primer lugar, desear suerte a esta iniciativa. En segundo lugar, desear que pueda cuadrar mi horario con alguna que otra película...

    M

    ResponderEliminar
  3. Molta molta sort amb es projecte. Vos desig que no decaiguin els ànims en cap moment. Que es cine, per jo, és lo més magic que mai s'ha fet.

    c

    ResponderEliminar