miércoles, 13 de mayo de 2009

3a Sessió: Zeitgeist


Dijous 14 de maig, de 12.30h a 15h a l'aula 3 de la Facultat de Comunicació (UAB)

Documental: Zeitgeist

Fitxa del documental:

New York city, 2007
Directors:
Peter Joseph
Guió:
Peter Joseph
Música:
Peter Joseph
Animacions i Il·lustracions: Jacque Fresco, Eric Clinton Col·laboradors i entrevistats: Ellen Brown, John Perkins, Roxanne Meadows, Jacque Fresco, Eric Clinton

Argument: El contingut qüestiona els efectes del sistema monetari sobre el conjunt de la societat, tot proposant una societat alternativa basada no en la moneda sinó en l'ús dels recursos per satisfer, primer de tot, les necessitats bàsiques de tots els habitants del planeta. Fa una crítica de les actuals institucions socials i polítiques, que no permeten donar respostes adequades als problemes existents. Proposa un món sense líders, cabdills, salvadors i altres, sense subordinació dels uns als altres, igualtat real, democràcia real. Planteja la necessitat d'un canvi del model econòmic i d'institucions polítiques. Posa l'accent al final en la necessitat del canvi personal i conclou amb unes imatges de Krishnamurti apel·lant a la responsabilitat de cada u davant l'estat del món.

El documental, de fet, es va crear l'any 2007, però el 2008 el van retocar. Nosaltres passarem la segona edició, que s'estructura en tres parts:
- Primera part: "Web of Debt"
- Segona part: "Confessions of an economic Hitman"
- Tercera i quarta part: "The best that money can't buy"

Zeitgeist significa, en alemany, "esperit d'una època".

Si voleu més informació: http://www.zeitgeistmovie.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario